Hatay (Antakya) Alerjik Astım Tedavisi ile Bu Rahatsızlığınızdan Kurtulabilirsiniz.

Astım Nedir? Alerjik Astımı Neler Tetikler?

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Alerjik Astım ve Koruyucu Önlemler

Nefes alıp verdiğimizde aldığımız havanın akciğere iletilmesini “Bronş” adı verilen hava yolu sistemi sağlar. Bazı durumlarda, uyarıcılara bağlı olarak bronşlar aşırı derecede kasılarak daralır. Bu hava yollarının da daralmasıyla nefes almak ve vermek zorlaşır. Nöbet halinde ortaya çıkan, bronş kasılmalarına “Astım” adı verilir. Astım, bronşların kronik bir hastalığıdır. Hatay (Antakya) Alerjik Astım Tedavisi İle İlgili Tedavi Sürecinizi Hemen Başlatalım

Astım hastaları, bazı durumlara karşı daha duyarlıdır. Bu durumlar, hırıltılı nefes, öksürük gibi bulgulara sebep olur. Özellikle, çocukluk çağlarında sık görülen bir rahatsızlık olan astım, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 5’ini, çocukların ise yaklaşık yüzde 10’unu sağlıklı hayat standartlarını düşürecek biçimde etkiler.

Astıma Sebep Olan Durumlar Nelerdir?

Çevresel ve kalıtsal bir takım faktörler astım oluşumunda büyük rol oynarlar. Bu faktörler, kronik şekilde hastalığın ya da astım nöbetinin oluşmasına sebep olur. Ailesinde astım geçmişi olan kişilerin risk faktörü, diğerlerine daha yüksektir.

Hatay (Antakya) Alerjik Astım Tedavisi ; Öte yandan, alerjik faktörler de astımda büyük rol oynar. Bazı kişilerin bünyesi bazı maddelere karşı daha duyarlıdır. Bu maddeler, çiçek ve ev tozları, hayvan tüyleri, bazı böcek türleri, vb. gibidir. Bu böcekler, nemli ortamlarda yaşarlar ve astıma neden olan önemli bir faktörü oluştururlar. Nem de astımı tetikleyen bir faktördür. Mevsim değişiklikleri, özellikle soğuk hava, astım atağına sebep olabilir. Solunum yolunu tahriş eden bazı kimyasal maddeler vardır. Daha doğrusu bazı maddeler vücutta kimyasal reaksiyona yol açar. Kirli hava ve sigara dumanı, parfüm gibi keskin kokular astımı fazlasıyla tetikler. Sağlıklı yaşamın temel gereksinimlerinden olan egzersiz de, astım hastaları için oldukça zordur. Hali hazırda zorlandıkları solunumu daha da güçleştirir ve astım krizini tetikleyebilir.

Astım Belirtileri Nelerdir?

Astımdaki en önemli bulgulardan biri nefes alırken güçlük çekmedir. Alerjik bünye, hem nefes alırken, hem de verirken oldukça zorlanır. Özellikle de nefes verirken hırıltılı soluk alıp verme görülür. Oldukça sık karşılaşılsa da, başka solunum yolu rahatsızlıklarında da hırıltılı nefes alma ile karşılaşılabilir. Bu sebep ile sadece astıma özgü bir belirti olmayabileceği gibi, bir uzman tarafından kontrol edilmelidir.

Astımda en çok bilinen belirtilerden biri de öksürüktür. Bu kuru ve inatçı öksürük, özellikle geceleri ya da sabaha karşı ortaya çıkar ve hastayı uykudan uyandırır.

Astımın ileri safhalarında, hastada morarmalar da görülebilir. Diğer belirtilerden biri de kaburgaların gözle görülebilir şekilde belirgin hale gelmesidir. Bu durumda, mutlaka bir uzmana görünmek, muayene olmak gerekir.

Astım ve Tanısı

Hatay (Antakya) Alerjik Astım Tedavisi Astımın tanısı günümüzde kolaylıkla koyulabilmektedir. Bunun için uzman bir doktora başvurmak yeterli olacaktır. Hastanın şikayetlerinin yanı sıra, hastalığın kesin tanısı için bazı testler ve tetkikler yapılmalıdır. Öncelikle solunum testi yapılarak, akciğerlerin alabildiği hava oranına bakılır. Ek olarak, akciğer filmi çekilir. Alerjik bir reaksiyon olduğunun düşünülmesi durumunda kan ve deri testleri yapılmalıdır. Ayırt edilemediği durumlarda gerekirse balgam ve ter testi, gerektiği durumlarda ise akciğer akciğerin filmi çekilir.

Astım Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

  • Sigara dumanı ve nemli ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Alerjik reaksiyona sebebiyet verecek tetikleyiciler ortadan kaldırılmalıdır.
  • Astım tedavisinde kullanılan ilaçların düzenli kullanılması gereklidir.
  • Gribal enfeksiyonlar, nefes alıp vermeyi daha çok zorlaştıracağından, grip aşısı olunmalıdır.
  • Böcekler astımı tetikleyeceğinden, yaşam alanlarında düzenli ilaçlama yapılmalıdır.
  • Uyunan ortamlarda halı bulundurulmamalı; perde, nevresim vb. gibi alerjik reaksiyona sebebiyet verebilecek eşyaların temizliğine dikkat edilmelidir.
  • Isı, nem ve hava kalitesi kontrolü açısından klima kullanımına dikkat edilmesi gereklidir.

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir