Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi ve Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi;

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi, Egzama nedir?

Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Tıpta atopik dermatit olarak adlandırılan egzama, deride oluşan iltihabi bir hastalıktır. Cilt yüzeyinde kuruluk ve kaşıntı veren kabarcıklar oluşumu ile karakterizedir. Kuruyup pullanan bu kabarcıklar, zamanla çatlayarak mikroorganizmaların girişine açık hale gelebilir. Bu nedenle egzama hastası bireylerde enfeksiyon da sıklıkla görülür. Hastalık genellikle çocukluğun erken dönemlerinde ortaya çıkmakla birlikte her yaşta görülebilir. Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Genellikle yüz, saç derisi, bacaklar, dirsekler, diz arkaları ve kalça gibi bölgelerde ve çoğu hastada el bölgesinde gözlenir. Hastalık; çeşidine bağlı olmakla birlikte stres, alerji, tahriş veya dolaşım sorunlarından kaynaklanabilir. Alerji kaynaklı egzama hastalığı, bireylerde alerjik rinit, astım gibi farklı immünolojik hastalıklarla ilişkili olarak ortaya çıkabilir

Egzama belirtileri nelerdir?

Halk arasında oldukça yaygın olarak görülen ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen egzama hastalığı, genel olarak tüm hasta bireylerde aynı belirtileri gösterir. Bu belirtilerden bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Ciltte kuruluk
  • Kaşıntı
  • Kabarcık oluşumu
  • Deride pullanma, kabuklanma ve döküntü
  • Kızarıklık
  • İltihap
  • Saç derisinde kepeklenme
  • Deride çatlama

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Egzama Türleri Nelerdir?

KONTAKT EGZAMA: Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi;Cilde dışarıdan temas eden maddelerin yaptığı egzamalara kontakt egzama denir. Deterjanlar, boya maddeleri, sabunlar, yağlar, asitler, alkaliler ve klorlu havuz suları gibi birçok neden uzun süreli sürekli temasa bağlı tahriş yaparak ciltte irritan egzama geliştirir. Ev hanımlarının el egzamaları bunun tipik örneğidir. Tahriş eden egzama çeşidi soğuk hava, ter, aşırı sıcak, tükürük ve hayvan tüylerinden kaynaklı da olabilir. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve su dolu minik kabarcıklar görülür. Temas egzaması uzun sürerek kronikleşirse deride kalınlaşma, kabuklanma meydana gelir.

SEBOREİK DERMATİT EGZAMA: Çok sık görülen bir egzama tipi olan seboreik dermatit ise kendini kepek, kızarıklık, kaşıntı ile belli eder. Özellikle kış aylarında ve strese bağlı olarak artış görülür. Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Saçlı deride, kaşlarda, kulak arkasında, burun kenarında, göğüs ve sırt ortasında olabilir. Yeni doğan bebeklerin kafasında oluşan seboreik egzamaya ise konak denir.

STRESE BAĞLI EGZAMA: Stres nedeniyle oluşan deri hastalıkları içinde en sık görüleni stres egzaması diye bilinen liken simpleks kronikus’dur. Kişide sürekli kaşıntı halinde oluşturduğu kabuklu kızarık plaklar meydana gelir.Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Stres egzamasında cilt tedavisi ile birlikte psikolojik destek çok önemlidir.

STAZ EGZAMASI: Egzama hastalığı bacakta, genişlemiş damarlar olan varislere sahip kişilerde varise bağlı egzama görülebilir. Bu egzama çeşidine staz egzaması denir. Bacaklarda kaşıntılı kızarık yaralar oluşur.Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Cilt doktorunun gözetiminde uygun önlemlerle tedavisi mümkündür.

ATPOİK EGZAMA: Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi;Atopik egzama daha çok bebek ve çocuklarda görülen tüm vücudu özellikle deri kıvrımlarını tutan yaygın alerjik ve kronik seyreden genetik geçişli bir egzama formudur. Nadiren erişkin yaşlarda da görülebilir. Yoğun ve inatçı kaşıntı çok rahatsızlık verir. Genellikle saman nezlesi ve astım gibi hastalıklarla beraber seyreder. Atopik egzama süt, buğday veya yumurta gibi yiyeceklere karşı mevcut alerjiyle de tetiklenebilir. Atopik dermatit ve alerjik temas egzamasında alerjiye neden olan maddeyi tespit etmek ve deriye tekrar temasını önlemek tedavi açısından önemlidir. Dermatoloji doktoru tarafından alerji testleri yapılarak takip ve tedavi planlanmalıdır

KENARLI HEBRA EGZAMASI: kasıklarda ve uylukta görülen mantar hastalığı. Bir dermatofitondan ileri gelen kenarlı egzamalar erkeklerde daha sık görülür. Kaba etin iç yüzeyinde, kenarları grintili çıkıntılı, ortası daha soluk ve kırmızı lekeler ortaya çıkar. Lekeler bir yan da ya da iki yanda olur, kaşıntılıdır ve kenarları kabarcıklarla sınırlıdır. Mantar ilaçlarıyla tedavi edilir.

TEMAS EGZAMASI: Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Aslında ayrım kesin değildir, çünkü temas egzamasının ortaya çıkması için genellikle önceden hazırlıklı bir bünye gerekir. Temas egzaması genellikle meme çocuklarında görülen egzama tipidir. 3 aylığa doğru ortaya çıkar ve ilk olarak yüzden başlar. Evrim belirsizdir. 2 ya da 7 yaşlarında kesin olarak iyileşebildiği gibi, büyük çocuklukta ve yetişkinde yavaş yavaş süreğen hale de gelebilir. Bazen astım gibi başka alerjik hastalıklar buna eşlik edebilir. Temas egzaması sayıca çok azdır ve çoğunlukla mesleklere bağlıdır.

EDİNSEL EGZAMA: Edinsel egzama ya bir iç etmene karşı duyarlılıktan (nispeten ender rastlanır, çünkü iç etmenlerden doğan deri hastalığı çoğunlukla kurdeşen biçiminde ortaya çıkar) ya da bir dış etmene karşı duyarlılıktan gelebilir.

Egzama Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi; Egzama için kesin bir tedavi yoktur. Durumun tedavisi, etkilenen cildi iyileştirmeyi ve semptomların alevlenmesini önlemeyi amaçlar. Hatay (Antakya) Egzama Tedavisi;, bireyin yaşına, semptomlarına ve mevcut sağlık durumuna bağlı olarak bir tedavi planı önerecektir. Bazı insanlar için egzama zamanla geçer. Diğerleri için ömür boyu süren bir durum olmaya devam etmektedir.

Egzama için bazı tedavi seçenekleri şunlardır:

– Cildi nemli tutmak, kaşıntıyı ve çatlamayı azaltmak için nemlendiriciler veya yumuşatıcılar.
– Şişme, kızarıklık ve ağrıları azaltmak için steroid kremleri ve merhemler.
– Özellikle geceleri kaşıntıyı azaltmak için antihistaminikler.
– İnflamasyonu azaltmak için topikal kalsinörin inhibitörleri.
– İltihapla mücadele için ultraviyole (UV) ışığının kullanıldığı fototerapi.
– Bakteriyel cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için antibiyotikle

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir