Hatay (Antakya) Vertigo hastalığı, baş dönmesi olarak da bilinir. Denge kaybı ve sersemlik hissi olarak tarif edilir. Vertigo belirtileri özellikle de hareket ederken, eğilip kalkarken ve hızlı hareket ederken kendini gösterebilir. Bu durum, yürürken ve hatta dinlenirken bile bireyde sallanma ya da baş dönmesi olarak ortaya çıkabilmektedir. Vertigo söz konusu olduğunda, denge hissiniz değişime uğrarken düşme tehlikeniz de artar.  

   Kişide ortaya çıkan belirtilerin başında gelen baş dönmesi (vertigo), tek başına bir hastalık olmamakla beraber herhangi bir hastalığın habercisi olabilir. Bazı durumlarda şiddetli hapşırmalar dahi vertigoyu tetikleyebilmektedir. Bu nedenle, vertigonun altında ciddi hastalıkların yatıyor olma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

   Vertigo belirtileri (baş dönmesi) bazı durumlarda şu şekilde kendini göstermektedir. Vertigo hastaları için görülen bazı belirtiler;

  • Şiddetli ataklar
  • Kulakta basınç hissi
  • Kuvvet kaybı
  • Tansiyon düşmesi
  • Görme bozukluğu
  • Mide bulantısı
  • Karar verme yetisinde bozukluk
  • Göz kararması
  • Kulak çınlaması
  • Vücut dengesizliği

Vertigo Çeşitleri

   Kristal oynaması olarak da bilinen Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (İyi Huylu Pozisyonel Vertigo-BPPV), en sık görülen vertigo çeşidi olarak ön plana çıkar. Bu vertigo çeşidinin ortaya çıkma nedeni, iç kulaktaki denge merkezinde yer alan kristallerin arka yarım daire kanallarına düşmesidir. İç kulak kristalleri yerinden oynayan kişi, sırt üstü yatarken veya sağa, sola dönerken baş dönmesi şikâyetiyle karşı karşıya kalabilir. Bunların yanı sıra, iç kulaktaki üst solunum yolları enfeksiyonunun ardından ortaya çıkan sinir iltihapları (nörömit) ve meniere hastalığı da periferik vertigo çeşitlerinin arasında yer almaktadır.  

Hatay (Antakya) Vertigo Belirtileri Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Hatay (Antakya) Vertigo; bu tedavide ilk olarak sorunun kaynağı bulunmalı ve eğer varsa hastalığın altında yatan rahatsızlıklar tedavi edilmelidir. Çünkü vertigo, iç kulakta bulunan kristallerin yer değiştirmesiyle ortaya çıkabileceği gibi travma, stres veya psikolojik sebeplerden ötürü de oluşabilir. 

  Vertigo belirtileri tedavi sürecinde öncelik, sıkıntıyı azaltarak denge fonksiyonlarının en güvenli hale getirilmesidir. Bu aşamada hastalığın neden ortaya çıktığı da tedavi süreci için önemlidir. Örneğin, vertigo iç kulakta bulunan kristallerin yer değiştirmesiyle ortaya çıkmışsa, tedavi planı kristallerin yeniden konumlandırılmasıdır. Ancak vertigo soğuk algınlığı, tümör ya da enfeksiyon gibi hastalıklardan kaynaklı olarak ortaya çıkmışsa, altta yatan hastalığın durumuna göre ilaç tedavisi veya farklı tip tedavi yöntemleri gündeme gelmektedir.

 

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir