Hatay (Antakya) Travma Terapisi - EMDR

  Hatay (Antakya) travma terapisi – EMDR nedir? açılımı göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme olan EMDR terapisi, bireylerin rahatsızlık verici yaşam deneyimlerinin sonucu olan semptomlarının iyileşmesinde ve duygusal sıkıntılarından kurtulmalarında etkili bir psikoterapi yöntemidir. Araştırmalar EMDR terapisinin bazen daha kısa sürede yıllar süren psikoterapi çalışmaları kadar fark yarattığını gösteriyor. Günlük hayatımızı etkileyen, bazen sebebinin farkındında bile olmadığımız sorunların psikolojik kökeni araştırılır. Hayatımız anılardan oluşur ve çoğu kez problemler bazı önemli yaşam deneyimlerinden kaynaklanır. Sorunun çıkış noktası olan anıya karşı duyarsız olursak eğer, bu anıya bağlı yaşadığımız sorun da ortadan kalkar. EMDR tam da bunu yapar. Yaşadığımız travmatik anıyı (Bu travma cinsel taciz, tecavüz olabileceği gibi arkadaş kavgası da olabilir. Travma olup olmaması tamamen kişinin o anı nasıl deneyimlediğine ve yorumladığına bağlıdır.) nötrlediğimizde, yani bu anıya karşı duyarsız hale geldiğimizde hassasiyetimiz ortadan kalkar. Bunun sonucu olarak semptomlarımız tekrar görülmez. Hatay (Antakya) travma terapisi ve danışmanlığı hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Hatay (Antakya) Travma EMDR nasıl uygulanıyor?

  Doğal afetler, büyük kazalar, kayıplar, savaş, taciz, tecavüz gibi önemli travmaların yanı sıra, başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta yaşanan ve etkisi travmatik olan her tür yaşantı; günlük hayatta aile, okul, iş çevresinde yaşanan olumsuz olaylar, şiddete maruz kalmalar, aşağılanmalar, reddedilmeler, ihmal ve başarısızlıklar işlenememiş anılar arasında yer alabiliyor.

  Hatay (Antakya) Travma Terapisi EMDR, bu tür izole anıların işlenmesini sağlayan ve beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlayan fizyolojik temelli bir terapi biçimi. Bu yöntemle kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün oluyor.  EMDR terapisi ile kişi, geçmişte yaşanmış kötü deneyimlerden kendisi için öğretici olan gerekli ve kullanışlı bilgiyi alarak yaşanan bu olayı, anı ağına uyumlu, sağlıklı ve stres oluşturmayacak şekilde depoluyor. Dolayısıyla anıyı yeni ve sağlıklı bir perspektiften görüyor ve artık o travmatik anıdan rahatsız olmuyor.

Hatay (Antakya) Travma Terapisi zarar verir mi?

  Psikoterapiyi aldığınız kişi de çok önemli. Psikolog ya da psikiyatrist diye gittiğiniz kişileri iyice araştırmalısınız. Psikolog ya da psikiyatrist olmadığı halde bu unvanlara sahipmiş gibi çalışan kişiler sizlere zarar verebilir. Bir yöntemi öğrenmek psikoterapi için yeterli değildir. İnsan psikolojisi ile alakalı eğitim alması da gerekmektedir. Psikolojik alt yapısı olmayan kişiler şişirme bilgilerle temele oturmayan bir terapi süreci ilerleterek size zarar verebilirler.

  Hatay (Antakya) travma terapisi eğer bir psikoterapiste gidiyorsanız ve terapinizi düzenli devam ettiriyorsanız. Terapi size zarar vermez aksine fayda sağlar. Terapi sürecinde zaman zaman kendinizi kötü hissettiğiniz dönemler olabilir faka bu kötü hissetme hiçbir zaman terapiye başlamadan önce ki süreçten daha fazla olmaz. Genelde daha da azdır fakat kişi artık kendinde olumlu değişikliklerde gözlemlediği için olumlu olumsuz geçişlerini fazla algılayabilir.

Hatay (Antakya) Travma Terapisi uygulama alanları nelerdir?

  Hatay (Antakya) Travma Terapisi EMDR aşağıdaki durumlardan yoğun etkilenen kişilerde başarıyla kullanılabiliyor:

  • Travma sonrası stres bozukluğu
  • Panik atak, kaygı bozukluğu ve fobiler
  • Kendilik değer ve özgüven problemleri
  • Performans kaygısı (Sınav kaygısı vb.)
  • Öfke ve stres yönetimi
  • Psikolojik kökenli fiziksel rahatsızlıklar (baş ağrısı vb.)
  • Kilo kontrolü ve yeme bozuklukları

Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin İçin En uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. Klinik yol tarifi için tıklayınız.